Site Overlay

Пилешко филе на тиган със зеленчуци – Рецепта

Начин на приготвяне:

Обезципете пилешкото филе, измийте го и го подсушете. Овкусете го и го запечтайте за по 1-2 минути от двете страни на тиган.

Извадете го и го оставете да почине.

Обелете чесъна и го нарежете на филийки.

Сложете го в мазнината от филето и запържете. Добавете нарязаните на ситно лук и морков. Запържете и тях.

След това се добавят чушките, които предварително са измити, почистени от семките и нарязани на ивички.

След това добавете гъбите, предварително измити и нарязани на филийки.

След като месото е починало леко, го нарежете на филийки и го върнете в тигана.

Овкусете с подправките и гответе до полуготвност.

Когато усетите, че пилето със зеленчуци е вече почти готово, добавете млякото, брашното, намалете котлона и го оставете да къкри на тих огън до пълна готовност.

Да ви е сладко с това пилешко филе на тиган със зеленчуци!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *