Site Overlay

Пилешко филе с гъби и лук – Рецепта

“Страхотна комбинация, от която се получава едно апетитно ястие от пилешко с гъби и лук “

Начин на приготвяне:

Загрейте олиото и запържете за около 5 минути пилешкото филе, което предварително сте нарязали на хапки.

Добавете 100 мл вода, щипка сол и задушавайте още 15 минути, докато остане месото само на мазнина.

Дръпнете задушеното пилешко месо от огъня.

В друг съд разтопете маслото и в него запържете гъбите, нарязани на едри парчета, за около 15 минути.

Добавете към гъбите лука, нарязан на едро, и гответе още около 5 минути, след което към тях прибавете и задушеното пилешко месо.

Подправете ястието с черен пипер и зеленчукова подправка и налейте малко бяло вино.

Посолете със сол на вкус и задушавайте още 10 минути.

Така приготвено, това пилешко филе с гъби и лук става много крехко, ароматно и вкусно.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *