Site Overlay

Пиле по римски с розмарин и гъби – Рецепта

“Невероятен вкусна рецепта за пиле по римски и гъби “

Начин на приготвяне:

Предлагам ви рецепта за пиле по римски с гъби, като по-лек вариант, но вие можете да си приготвите пилето с картофи, нарязани на резени, в същото количество като гъбите.

Различен начин на приготвяне на пилешко месо. Можете да използвате бедрата, крилете, цялото пиле и дори пилешки гърди. Рецептата винаги остава същата и ще видите, че ще стане наистина супер вкусно, важното е … не пестете от розмарин … колкото повече сложите, толкова по-добре ще се ароматизира пилето,

Сложете 4 супени лъжици зехтин от екстра върджин в тиган, стръкчетата розмарин и 4-5 скилидки чесън, без да ги белите, оставете да се загреят.

Когато зехтинът се сгорещи, гответе пилето на силен огън в продължение на 5 минути, след което го обърнете и гответе и от другата страна. В тази италианска рецепта е много важно пилето да се запържи добре до покафеняване и хрупкава коричка.

Деглазирайте с половината от бялото вино и го оставете да се изпари, след това добавете сол и намалете котлона.

Гответе пилето за около 30 минути, като добавите почистените и нарязани гъби и останалото бяло вино, обърнете от време на време пилешките порции. Добавете накрая на готвенето 2 с.л. сметана и гответе още две минути, или докато се сгъсти сосът. Сметаната е за тези, които искат повечко сос.

Когато пилето по римски с розмарин е готово, го сервирайте горещо.

Овкусете със сол в края на готвенето.

Можете да замените гъбите с картофи и тогава ще имате, класическо пиле по римски!

Можете да замените бялото вино с червено вино или бира.

Можете също така да направите пилето с розмарин във фурната, 40 минути на 200 градуса.

Пиле с розмарин – лесна, вкусна и бърза рецепта за приготвяне.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *