Site Overlay

Пиле с грах и чушки яхния – Рецепта

Начин на приготвяне:

Месото от кокошка се прави на порции, измива се добре, слага се в тенджера с вода да се вари за около 5 мин. След това водата се изсипва, налива се олио и се запържва.

Щом пилешкото се запържи, се изважда и в мазнината от него се изсипват зеленият фасул, грахът, морковът, лукът и камбите.

Наливат се 200 мл топла вода, поръсва се с черен пипер. Зеленчуците се оставят да се задушат. Щом водата изври, се добавят брашното и червеният пипер.

Ароматната яхния се разбърква, доливат се 4-5 ч.ч. топла вода и се овкусява с чубрица.

След 15-20 мин. в тенджерата се връща пилешкото и се посолява. Пилешката яхния се готви до сваряване на продуктите и сгъстяване.

Малко преди тенджерата да се дръпне от котлона, се сипва кетчупа и се разбърква. Вари се за още няколко минути.

Получава се много вкусна пиле с грах и чушки яхния!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *