Site Overlay

Пиле с гъби, лук и сметана – Рецепта

“Класическа комбинация от пиле с гъби, лук и сметана, за която всички се редят на опашка с чинийки “

Начин на приготвяне:

Пилешкото филе се нарязва на дребни кубчета, лукът се нарязва на шайби, а гъбите – на филийки.

В дълбок тиган се загрява олио. Добавят се нарязаните парчета пилешко филе и се запържват за 15 мин.

След това се добавят лукът, гъбите и ситно нарязания чесън. Разбърква се.

В купичка се смесват доматеното пюре, брашно, червен пипер и вода. Добавя се към пилето с гъби заедно с течната сметана.

Овкусява се със сол и черен пипер на вкус.

Пилето с гъби, лук и сметана се оставя да се задуши за 10 мин.

Може да се гарнира с картофено пюре.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *