Site Overlay

Пиле с кисело зеле на фурна – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пилешките бутчета се сваряват, след това се отделя месото от кокала.

Зелето се измива хубаво, след това се нарязва на ситно и половината се поставя в тава или в гювече, добавят се месото, червен пипер, черният пипер и дафиновия лист.

След това се слага и другата половина от зелето, добавя се и сол на вкус, ако е необходимо, разбърква се с ръце, за да се смесят подправките, залива се с зелевия сок и бульона.

Пилето с кисело зеле се пече на умерена фурна един час – до златисто.

След това по желание пилето с кисело зеле на фурна се поръсва с червен пипер.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *