Site Overlay

Пиле с лапад и картофи – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измийте пилето и го сложете в тенджера с вряла вода. Добавете сол на вкус и оставете месото да се вари на среден огън. Щом започне да се отделя от кокала, изключете котлона и прецедете.

Месото накъсайте на големи парчета, а бульон прецедете.

В друга чиста тенджера загрейте олиото и задушете за няколко минути нарязаните на ситно лук и морков.

Аз лично настъргвам моркова с едро ренде.

Щом зеленчуците започнат да омекват, добавете обелените и нарязани на парчета картофи.

Задръжте още 2-3 минути и добавете лапада, който също сте нарязали на средно ситно.

Прибавете ориза и доматеното пюре. Разбъркайте и налейте от пилешкия бульон в селската манджа.

Подправете със червен и черен пипер.

Добавете също сол по ваш вкус и предпочитания към пиле с лапад и картофи.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *