Site Overlay

Пиле с леща на фурна – Рецепта

Начин на приготвяне:

За приготвянето на тази интересна рецепта за пиле с леща на фурна, най-напред започваме с подготовката на главния герой в чинията. Измиваме месото, подсушаваме, слагаме в купа и заливаме с лимонов сок.

Поръсваме със смес от билки (розмарин, босилек, цветчета от мащерка, майорана, дафинов лист, риган или копър), прясно смлян черен пипер и намазваме със зехтин.

Оставяме месото с маринатата да престои за половин час.

Заливаме лещата със студена вода. Почистваме зеленчуците и ги измиваме. В тиган загряваме олиото и бързо запържваме месото в него до златиста коричка.

След това го изваждаме, добавяме сол и го слагаме в съд за печене. Покриваме с фолио и слагаме в гореща фурна.

Междувременно запържваме нарязаните на кръгчета моркови, грах, лук, нарязан на ситно, и нарязаната сладка чушка. Не е необходимо да пържим силно.

Отгоре слагаме измитата леща, добавяме сол и поръсваме с нарязан чесън. Разбъркваме, покриваме и оставяме ястието с пилешко месо да къкри на слаб огън за пет до седем минути.

След това прехвърляме всички съставки в тавичка, наливаме горещ бульон или вода, покриваме с фолио и готвим във фурната за половин час.

След това махаме фолиото и оставяме ястието леко да покафенее на по-висока температура. Изваждаме го от фурната и сервираме пилешкото на фурна върху голяма чиния, поръсена с нарязани билки.

Получава се вкусно ястие с месо.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *