Site Overlay

Пиле с ориз по най-лесния начин – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сложете месото в тавичка полейте с малко олио, сол и червен пипер.

Обърнете ги и пак поръсете със сол и червен пипер.

Сложете да се пекат, предварително сложете ориза за 20 мин в студена вода.

Нарежете лука и моркова и запържете за 1-2 мин. Прибавете ориза и заедно запържете за още 1-2 мин, сложете подправките – дафинов лист, черен пипер, бульон, сол на вкус и водата.

Извадете изпеченото пиле от фурната само от едната страна, към него прибавете ориза и обърнете месото, за да се изпече и от другата страна.

Печете пилето с ориз на 180°C на долно ниво до готовност.

Пиле с ориз по най-лесния начин – да ви е вкусно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *