Site Overlay

Пиле фрикасе по стара рецепта – Рецепта

“Обзалагаме се, че сте си хапвали пиле фрикасе много пъти и пак ще го направите”

Начин на приготвяне:

Месото за пилешкото ястие се измива и се вари в подсолена вода заедно със зеленчуците. След сваряването се изважда, а бульонът се прецежда. В олиото се запържва брашното до светлокафеникав цвят.

Отстраняваме от огъня и разреждаме с прецедения бульон около 1 литър. Връща се на котлона и се вари до сгъстяване, като се бърка.

Яйцето се разбива с лимонов сок и се прибавя към соса. Разбърква се и се вари няколко минути. Накрая се прибавя накъсаното пилешко месо и фрикасето се поръсва с черен пипер.

Пиле фрикасе по стара рецепта – ретро ястие на редица поколения.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *