Site Overlay

Пиле яхния с картофи и зелен фасул – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарязвате пилешкото филе на хапки и го задушавате в тенджерата, в която ще готвите яхнията.

Добавяте към пилешкото месо ситно нарязания лук и морков и продължавате да задушавате.

След като си променят цвета лукът и морковът, добавяте червения пипер, разбърквате добре и наливате 1 чаша вода.

Добавяте зеления фасул, така както е замразен, и разбърквате яхнията.

Обелвате и нарязвате картофите на средно големи парчета и добавяте и тях в тенджерата.

Доливате вода почти да ги покрие, посолявате и оставяте на средно силен огън да се готви, докато омекнат картофите и фасула.

След като яхнията е почти готова, добавяте ситно нарязан копър, разбърквате добре и изключвате от котлона.

Оставяте яхнията още 5 мин. на остатъчната топлина от печката, за да поеме аромата на копъра, след което може да сервирате.

Пилето яхния с картофи и зелен фасул е готово.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *