Site Overlay

Пинчо моруно (Испански шиш кебап) – Рецепта

“Пинчо моруно е на почти в испанската кухня – щом го опитате, ще стане такъв и във вашата”

Начин на приготвяне:

Тези шишчета са типично ястие в испанската кухня. Може да се приготвят както с пилешко, така и със свинско и телешко.

Въпрос на вкус. Аз предпочитам пилешките за това и точно с тях ще ви представя тази изключително вкусна и лесна рецепта за пилешки шишчета.

Измийте пилешкото месо и го нарежете на малки парчета. Сложете всички съставки (без месото) в кухненския робот и ги смелете на ситно.

Изсипете ги в купа с капак и добавете месото. Разбъркайте добре и оставете в хладилника за няколко часа, а ако е за 24 часа, още по-добре.

Извадете и надупчете месото на дървени шишчета.

Изпечете ги от всички страни до готовност на месото.

Извадете пинчо моруно и оставете леко да се охладят и сервирайте веднага.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *