Site Overlay

Пиперена манджа с доматен сос – Рецепта

“Една ретро рецепта, която винаги ще ни се услажда – пиперена манджа с доматен сос “

Начин на приготвяне:

Поставете тигана на котлона, налейте зехтина и добавете ситно нарязания лук и зелената чушка – предварително почистена и нарязана на шайби.

Запържете, докато лукът започне да променя цвета си. Прибавете предварително обелените и смлени домати на сок, посолете на вкус и поръсете с 2-3 щипки захар, разбъркайте и варите, докато доматения сок започне да се сгъстява.

Разбийте яйцата и ги прибавете към сгъстения сос, разбъркайте и добавете натрошеното сирене, отново разбъркайте.

Разпределете печените (така цели заедно с кочана) пиперки в лятната манджа и разбъркайте, да се смесят добре със соса.

Страхотна на вкус пиперена манджа с доматен сос от моето детство!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *