Site Overlay

Пита-Баница – Рецепта | Gotvach.bg

“Пица ли е, баница ли е не знаем, но е много вкусна “

Начин на приготвяне:

Първо, в подходяща купа сипах половината топло мляко.

След това добавих захарта, сухата мая и 4-5 супени лъжици брашно и разбърках кашичката и оставих за 3-4 минути да шупне.

След това добавих останалото прясно мляко, белтъка, олиото, солта и разбърках.

В предварително пресятото брашно, което по-рано си пресях, добавях малко по малко.

Тестото трябва да ви е средно меко нелепнещо тесто, както ми беше и на мен.

След това в подходяща тава сложих пергаментова хартия, сложих топката тесто в тавата, загънах с чиста кърпа – при мен втаса за 25 минути.

Докато тестото ми втасваше, си приготвих плънката.

В купичка си надробих сиренето и нарязах чушките на дребно и ги добавих към сиренето и разбърках.

След това в малка шола сложих жълтъка и добавих олиото, това ще е за намазване на питата-баница.

Като ми беше втасало тестото, леко разтеглих, като потисках с пръсти и разстелих по цялата тава.

След това си потопих пръстите на едната ръка в жълтъка с олиото и натисках с пръсти върху тестото в кръг.

От голям до малък кръг така, че да изглежда като вита баница.

След като беше готово, взех от плънката и напълних улеите.

И следователно потопих четката в сместа с жълтък и олио и намазах тестото между улеите.

Сложих тавата в питката в студена фурна и след това включих на 190 градуса, като пекох на най-долното ниво на скарата до суха клечка.

И сме готови… Имаме нашата вкусна пита-баница.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *