Site Overlay

Пита Класика – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

В дълбок съд маята се разтваря със захарта и прясното мляко с телесна температура.

Прибавете солта, водата, 2 яйца с един белтък. Разбърква се всичко много добре.

Омесва се гладко и меко тесто. Оставя се да втаса за 30-40 минути.

Тестото за питката се разделя на три части. Всяка част се разточва на дълга тясна ивица.

Намазват се с масло и се поставят една върху друга.

Горната също се маже с масло.

Навиват се заедно на руло и се усуква. Усуканото руло се режи на триъгълници и се нареждат в намаслена тава с острото навътре.

Да втаса, може се с разбит жълтък с малко вода и се пече на умерена фурна.

Извадете готовата погача и се поръсва със студена вода.

Покрива се, за да се задуши пита Класика.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *