Site Overlay

Пита на рулца – Рецепта

Начин на приготвяне:

Маята и захарта се разбъркват да станат на каша. Прибавя се 1 с.л. брашно. Залива се с малко хладка вода. Оставя се на топло да шупне.

Белтъците, млякото, олиото и солта се разбъркват добре.

Към сместа се прибавят шупналата мая и останалата вода. Разбъркват се и се замесва меко тесто.

Завива се с кърпа и се оставя да удвои обема си.

Тестото се премесва и се разделя на 4 топки. Разточват се на правоъгълници, мажат се с разтопено масло и две по две се навиват на руло.

Режат се на шайби по 3 см и се редят по показания начин, за да оформим питката.

Питката се маже с разбит с малко водичка жълтък и се пече в умерена фурна до готовност.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *