Site Overlay

Пита-Пица 2 в 1 – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо, в купа смесих продуктите за тестото: водата, прясното мляко, сухата мая, захарта и олиото и разбърках, докато се разтопиха маята и захарта.

И след това добавих белтъка, солта и пресятото брашно и омесих до меко тесто.

След като го омесих, го загънах със стреч фолио и го оставих да втаса на топло.

Като втаса тестото, го разделих на две части, като едната топка от тестото трябва да е по-малка. А другата топка трябва да е по-голяма. Разстила се върху тава, намазана с олио.

След това в шола смесих всички продукти: доматения концентрат, олиото, черния пипер и чубрицата и следователно разбърках добре и намазах върху блата.

Поръсих домашната питка с настъргания кашкавал.

От второто по малко тесто направих топки, големи колкото мандарина.

При мен се получиха общо 12 топки тесто.

Аз сложих във всяка топка за плънка: кубчетата кашкавал, сиренето и маслините.

Топките ги наредих върху тестото и ги намазвах с разбития жълтък.

А за финал на нашата пита-пица наредих по средата продуктите за плънката: луканковия салам, нарязаната на тънко червена чушка и маслините.

Пекох пита-пица 2 в 1 на 180 градуса в предварително загрята фурна до суха клечка.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *