Site Overlay

Питка-бриош с течен шоколад – Рецепта

“Когато чуем, че има бриош с течен шоколад, питаме единствено къде е”

Начин на приготвяне:

1. Натрошете маята в леко затопленото прясно мляко. Сложете лъжичка захар, разбъркайте и оставете да шупне.

2. Пресейте брашното в купа и в центъра направете кладенче, в което чукнете яйцето, сипете половината разтопено или много меко масло, меда, шупналата мая с млякото, захарта, ваниловия екстракт и щипка сол.

3. Омесете гладко и еластично тесто, като постепенно добавяте и останалото масло. Правете това като разстилате тестото върху плота, мажете обилно с мазнината и сгъвате, месите и повтаряте до привършване на маслото.

4. Оставете да втаса за 40 минути в купата, покрито с кърпа или стреч фолио.

5. Разделете тестото на 5-6 равни части. Разточете всяка на кора и през две намазвайте с течен шоколад без да стигате съвсем до краищата. Между корите може да мажете допълнително с още масло за разкош.

6. Навийте на руло, нарежете го на парчета и подреждайте в намазнена тава на малко разстояние.

Покрийте оформеният бриош и изчакайте да втаса 1 час или докато хубаво бухне.

7. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути или до приятен златист загар.

Когато изстине питката-бриош с течен шоколад, поръсете с пудра захар и поднесете.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *