Site Overlay

Питка Дундичка – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Разтворете содата в киселото мляко. В дълбок съд разбийте трите яйца и добавете към тях прясно мляко, шупналото кисело мляко, олиото, разтопеното масло и захарта.

Два пъти пресейте брашното със солта. Смесете го с маята и разбъркайте внимателно. Постепенно добавете останалите продукти и омесете меко и еластично тесто.

Прехвърлете тестото в дълбока намазнена тенджера с капак и го оставете да втаса на топло място.

Готовото тесто разточете на лист с дължина 70 см и ширина 30 см. Разтопете маслото, натрошете сиренето.

Намажете тестото с масло и поръсете с натрошено сирене.

Навийте на руло, а после на спирала.

Внимателно поставете питката в предварително намазнена и поръсена с брашно дълбока тенджера с капак (може да навиете спирала в самия съд за печене). Оставете да втаса повторно за няколко часа.

Намазва се с разбитото яйце и питка Дундичка се пече в загрята фурна на 180°C до готовност.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *