Site Overlay

Питка за кръщене Валентина – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разтворете маята в 1/2 ч.ч. хладка вода и я оставете да се активира.

Пресейте брашното, поръсете със солта и направете кладенче в средата. Добавете 3/4 ч.ч. от маслото, меда и маята и разбъркайте.

Започнете да добавяте на части и останалата вода и постепенно замесете средно твърдо тесто. Оставете го да втасва до удвояване на обема.

Втасалото тесто премесете леко и разточете на кора с дебелина около 0.5 см. Разрежете на триъгълници.

Всеки от тях намажете с малко разтопено масло, навийте на кифлички и подредете в предварително намазнена тава за печене.

Оставете да втаса за още 30 мин. и намажете отгоре с още малко масло.

Печете питката за кръщене 20 мин. на 200 градуса и още около 15 мин. на 180 градуса.

Малко преди да е готова домашната питка, намажете с разбитите жълтъци и оставете до готовност.

Питка за кръщене Валентина – почерпете всички близки и гости за здраве!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *