Site Overlay

Питка-проходилка – Рецепта | Gotvach.bg

“Специална питка за прекрасен повод – първи стъпки “

Начин на приготвяне:

За тази уникална питка маята се разваря с киселото мляко.

Брашното се изсипва в голяма тава и се прави кладенче.

Счукват се яйцата в него, след това се добавя млякото и солта.

Добавяме и водата и започваме да замесва тестото. Трябва да се получи хубаво меко тесто. Оставяме тестото да втаса на топло.

Готовото тесто разделяме на 3 равни част.

Разточваме всяка от тях на еднакви кръгове. Мажем едната част с маслото и слагаме другата отгоре.

Мажем и нея с масло и слагаме и третата част. Мажем и нея с масло.

Кръговете нарязваме на 8 триъгълника. Всеки триъгълник навиваме на кифличка от широката част към тясната.

Подреждаме ги в тава, обилно намазана с олио или с хартия за печене на дъното.

Когато подреждаме питката-проходилка, трябва тънкият край да остане отдолу.

Покриваме с кърпа и оставяме отново да втаса.

След това мажем питката за прохождане с яйце или само жълтък и печем на 200 градуса в предварително загрята фурна.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *