Site Overlay

Питка Роза със сирене – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното. В съда правим кладенче в него поставяме сухата мая, счупваме яйцето.

Добавяме захарта и солта, олиото и маслото и прясното мляко, което трябва да бъде леко затоплено. И започваме да смесваме всички продукти.

Тестото, което ще получите, трябва да е меко, да не ви залепва. Поставяме тестото в намазнен с олио съд да втаса около час/час и половина на топло.

След като тестото е готово, го разделяме на топки, които разточваме на малки питки.

Мажем с разтопеното масло и добавяме сиренето и оформяме като разрязваме на четири.

Редим в тава и печем питката на 180 градуса около 25 минути.

Питката Роза със сирене е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *