Site Overlay

Питка с праз и сирене – Рецепта

“Любима питка с праз и сирене, за чиято рецепта всичките съседи от блока ни питат”

Начин на приготвяне:

Отделете жълтъка от едното яйце, а белтъка от него и останалите яйца разбъркайте.

Добавете киселото мляко със содата и олиото. Разбъркайте и добавете брашното пресято с бакпулвера.

Отново разбъркайте и добавете нарязания праз и натрошеното сирене.

Цялата смес се излиза в намазнена тава.

Намазва питата с праз с жълтъка, поръсва се със сусам и се оставя 15 мин.

След това питката с праз и сирене се пече в загрята фурна на 180 гр до златист цвят

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *