Site Overlay

Питки с гауда и риган – Рецепта

“Питки с гауда и риган, които може да си хапнете директно или да изчакате основно – някак усещаме, че ще е първото”

Начин на приготвяне:

Сварете картофите до готовност в подсолена вода, без да ги белите. Оставете да се охладят напълно.

Затоплете прясното мляко и разтворете в него маята, захарта и 2-3 с.л. брашно.

Настържете на едро ренде картофите и Гаудата.

Пресейте брашното и направете кладенче.

Добавете към него всички продукти без маслото и замесете меко тесто.

Ако е необходимо, добавете още брашно. Покрийте тестото с фолио и оставете на топло да втаса, докато удвои обема си.

Готовото тесто разделете на 12-14 равни части.

Върху набрашнена повърхност разточете всяка на елипса с дебелина около 0.5 см и намажете с меко (неразтопено) масло. Навийте на руло, усучете двата края и леко издърпвайте. След това навийте на охлюв.

Наредете малките питки в тава, застлана с хартия за печене, и оставете повторно да втасат за още 20 минути.

Разбийте едно яйце и намажете с него питките. Ако желаете, поръсете със семена по избор.

Сложете питките да се пекат в загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути, докато добият приятен златист загар.

Много вкусни питки с гауда и риган и аромат на масло.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *