Site Overlay

Питки с пармезан и маслини – Рецепта

“Вкусни питки с пармезан и маслини – хапват се на едно ядене “

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното. В леко затопленото прясно мляко сложете маята с щипка захар, бъркайте докато се разтворят добре.

Излейте прясното мляко при брашното, излейте 50 мл зехтин, добавете едно малко яйце, овкусете с щипка черен пипер и настъргания пармезан. Замесете меко тесто.

Когато се хомогенизира прибавете солта и шепа зелени маслини без костилките. Тъй като пармезанът е солен, може да сложите половин чаена лъжичка сол вместо една.

Измесете още малко, сложете тестото в купа, покрийте с парче найлон и оставете да втаса. От втасалото тесто направете 5 еднакви малки питки.

Сложете ги на разстояние една от друга в тава застлана с хартия за печене.

С остър нож направете вертикални прорези на всяка питка. Оставете тавата на топло за около час след което намажете питките със смесени равни части прясно мляко и зехтин.

Изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна до приятен загар.

Да ви е сладко! Питките с пармезан и маслини са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *