Site Overlay

Пица Зачев – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

125 г пшенично брашно, 25 г царевично брашно, 3 г мая на прах, 1/2 кафена лъжичка сол, една щипка захар, необходимата вода на стайна температура и малко олио се смесват докато се получи сравнително лепкаво, а не твърдо тесто.

Тестото се слага в камерата на хладилник или фризер за около 5 минути. Разстила се равномерно в тавичка с препоръчителна дебелина около 3 милиметра.

Намазва се с доматеното пюре.

Фурната се загрява за около 5 минути на 220 градуса. Долу-горе толкова отнема за подреждането на плънката, ако искате и да е по-красиво.

Плънката:

Настърганият на едро кашкавал се посипва равномерно. Върху него се слагат беконът и гъбите.

Върху тях – лукът и топеното сирене. За леко люто се добавя каквото си искате люто, примерно семена от люта чушка. Накрая равномерно се слагат късчета масло върху пицата.

Печене: За около 7 минути се слага в предварително загрятата фурна.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *