Site Overlay

Плодова торта с прасковена глазура – Рецепта

Начин на приготвяне:

Заемете се с направата на блата за тортата.

С миксер разбийте яйцата. След това добавете захарта и разбивайте, докато се разтвори напълно. След това сложете олиото, бакпулвера и ванилията. На слаба степен на миксера добавете какаото и пресятото брашно накрая.

След като сместа за блата е готова, вземете тава с незалепващо покритие (моята е с размер на диаметъра 24 см). Застелете с хартия за печене и изсипете сместа за блата.

Печете на 180 градуса без вентилатор за 45 минути на средна решетка в предварително загрята фурна. Печете до суха клечка в средата. След това го извадете и го оставете да се охлади напълно.

След това вземете една купа и смесете в нея течния шоколад и заквасената сметана. Разбъркайте до еднородна смес. Приберете купата в хладилника.

Вземете една тенджерка, изсипете водата в нея и я сложете на котлона. След като се затопли, добавете захарта и варете за около 5 мин. Оставете да се поохлади.

Остава да си направите глазурата. Обелете прасковите и ги пасирайте. Вземете една тенджерка и сложете водата в нея. Сложете на котлона, добавете захарта и разбъркайте. След това добавете пюрето от праскови и накрая нишестето. Бъркайте и варете до сгъстяване.

Идва ред на сглобяването на тортата. Нарежете блата на 3 части по хоризонтал. Сложете едната върху подноса, сиропирайте я със захарния сироп и я намажете с шоколадовия крем.

Нарежете банан на кръгчета и наредете върху крема. Сложете втория блат и повторете процедурата. Накрая сложете третия блат. Върху него намажете с останалия крем и загладете. Намажете и стените на тортата с него.

Сега залейте плодовата торта с глазурата от праскови.

След това аранжирайте плодовата торта с прасковена глазура с плодове по избор.

Приберете в хладилника за около час-два, преди да поднесете.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *