Site Overlay

Плодово парфе с кисело мляко от Зоната – Рецепта

“Интересно предложение на плодово парфе, което не бива да изпускате “

Начин на приготвяне:

Желатинът се разтваря в 30-40 мл вода, трябва да го изчакате да набъбне малко и после да го разтопите на водна баня.

Докато чакате желатина си нарежете на ситно плодовете по избор, може да го направите с всякакъв микс плодове, общо да са 300 г.

Може да го направите с праскови и череши, с пъпеш и малини и с ягоди. В случая на снимката е със сезонни круши. Имайте предвид, че те малко потъмняват.

Препоръчвам Ви при избора на плодове да се спрете на добре узрели, защото в рецептата няма друга предвидена захар, освен тази от самите плодове.

В купа разбъркайте киселото мляко, изварата, ванилия (по желание), есенции по избор. Ако мислите, че няма да Ви е достатъчно сладко, може да добавите и малко стевия (за хората, които не са използвали, имайте предвид, че има леко горчив остатъчен вкус).

След като сте разтворили желатина на водна баня и е изстинал, го добавете към сместа с киселото мляко и бъркайте.

В продълговата форма сложете на дъното всички плодове, равно разпределени и изсипете сместа с киселото мляко и вече добавения в нея желатин. Натрошете на ситно ядки отгоре или намажете тънко с фъстъчено масло.

Парфето се оставя в хладилника да престои една нощ, за да стегне.

* Ако не се стремите да сте в Зоната може да си добавите малко мед за подслаждане.

* Най-лесно е, ако използвате силиконова форма. Ако използвате такава, при изваждането от формата, за да предотвратите случайно разцепване на десерта, потопете за съвсем кратко формата в топла вода и след това обърнете.

* За тези, които искат да знаят повече: това са 5 блока – П, В, М. Протеините са от киселото мляко, желатина и изварата, въглехидратите са от плодовете и мазнините от ядките или фъстъченото масло.

Тази бърза и лесна рецепта за здравословен десерт е на Катина и е в Зелената зона.

Плодовото парфе с кисело мляко от Зоната е готово.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *