Site Overlay

Плосък бъркан хляб с царевично брашно – Рецепта

“Не забравяйте да добавите и щипка любов към плоския бъркан хляб, за да стане идеален “

Начин на приготвяне:

За този царевичен хляб двата вида брашно се смесват и пресяват.

Към киселото мляко се прибавя бакпулверът и се разбърква.

В купа се поставя половината брашно. Добавят се яйцето, киселото мляко, олиото, солта и натрошеното сирене.

Сместа се бърка с лъжица и се започва постепенно да се добавя останалото брашно.

Тестото се поставя в тава с размер 23-25 см, постелена с хартия за печене, и се заглажда.

Оставя се да почине 15 минути или докато фурната загрее.

Плоският хляб се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути.

Приятен апетит с този плосък бъркан хляб с царевично брашно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *