Site Overlay

Плосък хляб сърце без месене – Рецепта

Начин на приготвяне:

Използва се кръгла купа с капак, която се затваря херметически.

Брашното /2-та вида брашно/, солта и захарта се слагат в купата.

Добавят се зехтинът и сухата мая. Добавя се топлата вода. Купата се затваря добре. Започват да се правят въртеливи движения с двете ръце, като тази задача може да се възложи и на някой мъж.

Тези движения се повтарят до оформянето на тесто. Необходими са около 5 минути и здрави ръце. Получава се лепкаво тесто.

Подготвя се формата с хартия за печене.

Тестото се изсипва във формата без допълнително доомесване и оформяне на тестото.

Печете лесния плосък хляб до готовност.

Плоския хляб сърце без месене е готов и кухнята дори не е изцапана.

Напръсква се с малко водичка и се покрива с месал за кратко.

Вземете шарена сол и нападайте.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *