Site Overlay

Понички с глазура от баварски крем – Рецепта

Начин на приготвяне:

За направата на поничките пресяваме брашното в дълбока купа.

Оформяме кладенче в средата и изливаме прясното мляко, което предварително сме затоплили и в него сме разтворили маята.

Слагаме една лъжица захар, киселото мляко, счупваме яйцата и започваме да бъркаме с лъжица.

Получава се меко и лепкаво тесто.

Гребваме от тестото с помощта на супена лъжица и пържим поничките в сгорещено олио.

Изваждаме готовите понички върху кухненска хартия, за да се отдели излишната мазнина.

За крема слагаме млякото да заври и към него добавяме ванилиите и захарта.

От яйцата и брашното правим кашичка, като добавяме и малко вода.

Изсипваме яйчената смес при врящото мляко и енергично разбъркваме, докато кремът се сгъсти.

Сваляме крема от огъня и добавяме маслото. Разбъркваме и оставяме да изстине.

Разрязваме понички с глазура от баварски крем през средата и мажем с малко от крема.

Подреждаме ги в чиния и внимателно ги покриваме с крем.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *