Site Overlay

Понички с пулиш – Рецепта

Начин на приготвяне:

За приготвяне на пулиша:

В голям буркан се смесват брашното с маята, водата. Разбърква се много хубаво, поставя се ластиче отвън на буркана, което да маркира нивото на сместа, отгоре се покрива с найлон и се прибира на студено за 24 часа.

Изважда се от хладилника, прехвърля се в купа и се оставя да се отпусне на стайна температура около половин час.

За приготвяне на тестото:

Към пулиша се добавя малко по малко водата и се разбърква, докато се получи каша и стане еднородна смес. Добавят се солта, захарта и малко по малко от пресятото предварително брашно, като се меси, докато се усвои цялото количество и се получи меко тесто. Прибира се в кутия, намазана със зехтин в хладилника за 12 часа. Изважда се и се оставя да се отпусне за 15-20 минути.

За приготвяне на поничките:

Загрява се олио в малък, но дълбок тиган, на максимална степен на котлона. Късат се от тестото топчета с големина на орех, придава им се с навлажнени ръце, правилна кръгла форма, но без да се натискат или сплескват и пухкавите понички се пускат в нагорещеното олио, като веднага се намалява котлонът наполовина.

Тиганът не се препълва, тъй като те се раздуват. Пържат се до златисто от всички страни и се отцеждат върху кухненска хартия. Преди да се сложат следващите, отново се загрява олиото на максимална степен.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *