Site Overlay

Портокалово реване с грис – Рецепта

Начин на приготвяне:

Портокаловото реване с грис започваме, като забъркаме сместа.

Яйцата заедно с захарта разбиваме с миксер. Първо на ниска степен, след което усилваме на максимална. Разбиваме до полuчване на пухкава смес.

Добавяме гриса и ванилията. Разбъркваме отново, вече само на ръка, като се стараем да не спадне обемът на сместа.

Ред е на портокаловия сок да прибавим.

Брашното смесваме с бакпулвера и пресяваме. По малки порции също включваме към останалите продукти.

На финала е ред на настърганата кора от един портокал или около 1 с.л.

Взимаме тавичката, в която ще изпечем десерта и намазваме дъното ѝ с малко масло.

След което изсипваме сместа и изпичаме във фурната.

Градусите са около 160-180°C – до златисто.

Проверявам е с дървена пръчица дали сладкишът с грис се изпечен добре.

Изваждаме, нарязваме на парчета. Оставаме го на страни да изстине.

За сиропа смесваме водата и захарта. Добавяме ванилията и маслото и оставяме на котлона да заври. Щом водата образува балончета, изключваме но оставяме съда да котлона.

Когато изпеченото реване изстине напълно, го заливаме с врялата захарна вода. Прибираме в хладилника.

Портокалово реване с грис поднасяме поръсено с кокосови стърготини.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *