Site Overlay

Портокалов кекс с какао – Рецепта

“По аромата на портокаловия кекс можем да познаем, че ни очаква готов във фурната”

Начин на приготвяне:

С миксер разбиваме яйцата и захарта на пухкав крем.

Изцеждаме един или два портокала, за да получим половин чаена чаша сок, и го прибавяме при яйцата.

Сипваме бакпулвера и брашното и разбиваме с миксера.

Последно сипваме олиото и разбиваме.

Във форма за кекс (аз ползвам силиконова, затова не я намаслявам) изсипваме половината смес.

Към останалата половина прибавяме какаото.

Разбъркваме, за да се размеси какаото, и изсипваме върху бялата кексова смес.

Печем шарения кекс на 180 градуса с вентилатор около 40 минути.

Изваждаме портокаловия кекс с какао от фурната и задължително го покриваме с кърпа за десетина минути.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *