Site Overlay

Портокалов пай – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Тава с падащо дъно се намазва с олио по дъното и отстрани.

Дъното се поръсва с 3 с.л. захар.

Двата портокала се режат на колелца, отстранява се кората и се нареждат върху захарта.

В купа се разбиват с миксер яйцата, докато станат на пяна. Добавя се захарта и се бие до гладка смес. Прибавят се олиото, портокаловата есенция и портокаловият сок. Разбърква се всичко.

В купа се пресяват брашното и бакпулверът и се прибавят към сместа. Всичко се разбърква, докато се получи гладка смес без бучки.

Изсипва се в тавичката върху портокалите и се пече 30-40 мин на предварително загрята фурна на 180°C.

Проверява се с клечка за зъби дали е изпечено отвътре.

Когато е готово и се охлади, се обръща в чиния, за да може портокалите да са отгоре и да се получи ефектът на портокаловия сладкиш.

По желание може да се поръси с пудра захар този ароматен пай.

Споделете с приятели тази невероятна рецепта за портокалов пай!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *