Site Overlay

Португалски десерт Молотов – Рецепта

Начин на приготвяне:

Ползва се кръгла форма без ринг d 20 см.

В касерола се приготвя карамелът от захарта и малкото вода. След като добие златист цвят, се изсипва по стените на формата, оставя се настрана.

Белтъците и щипката сол добре се разпенват. По-малко се добавят двата вида захар и се разбива на висока скорост до твърд сняг. Белтъчната смес се изсипва във формата, заглажда се, доколкото може. Така приготвен, се поставя в по-голяма тавичка, за да се пече на водна баня. Налива се в голямата тава гореща вода до половината на формата.

Пече се в затоплена фурна на 180 градуса за около 20 минути. Изключва се фурната и се отваря вратичката, толкова колкото да се подпре с дръжката на дървена лъжица, за около 10 – 15 минути. Така няма да спадне драстично и след като се извади от фурната, се обръща в сервизна чиния. Обръщането става лесно. Реже се на парчета като торта.

Разкошен лек десерт, обвит в топъл карамел, какво повече е необходимо, освен останали белтъци, които аз често замразявам, но и понякога изхвърлям, а така мога да ги превърна в пухкав яйчен десерт. Това е от онези леки десерти, от които хапваш нещо и гълташ нищо, и въпреки това си заслужава вниманието. Най-хубав е, когато Португалски десерт Молотов се поднесе топъл.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *