Site Overlay

Порция мезе за бира – Рецепта

Начин на приготвяне:

Печурките се измиват добре. Отстраняват им се пънчетата.

Нареждат се в тава като кошнички. Слага се по парченце масло във всяка гъба.

Кашкавалът се нарязва на кубчета с големи на отворите на гъбите. Слага се по парче кашкавал. Поръсва се със сол.

Пече се до готовност на гъбите и запичане на кашкавала.

От каймата се оформят кюфтенца. Овалват се в брашно. Загрява се олио. Кюфтенцата се пържат.

Краставицата се измива и обелва. Нарязва се в купа на 2 по дължина. Всяко от парчетата се нарязва на филийки.

Чери доматите се измиват и разполовяват. Лукът се почиства и измива. Нарязва се на ситно. Добавя се. Салатата се овкусява със сол, олио и оцет. Разбърква се.

В чиния редим биреното мезе – слагат се от гъбите и кюфтетата. Добавя се от салатата.

Бирата вече е студена и порцията мезе за бира е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *