Site Overlay

Постен боб на фурна за Бъдни Вечер – Рецепта

Начин на приготвяне:

Предварително накисваме боба за една нощ. След това го сваряваме до готовност и го отцеждаме, като при варенето изхвърляме 2 води.

Нарязваме лука и го задушаваме за 4-5 минути в олиото на котлона.

Сипваме боба в глинен съд или в тава. Добавяме лука заедно с мазнината.

Нарязваме гъбите и морковите на едро и ги сипваме при боба.

Добавяме зеления фасул, червения пипер, джоджена и доматеното пюре.

Печем боба на фурна на 200 градуса 30 минути.

Поръсваме готовия постен боб с малко нарязан магданоз и сервираме.

Да вие сладко и светло с този постен боб на фурна за Бъдни Вечер.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *