Site Overlay

Постен боб със зеле на фурна – Рецепта

“Упражнявайте се за постите с този боб със зеле на фурна – няма оплакали се от него”

Начин на приготвяне:

Постен боб със зеле на фурна – класика в жанра! Особено в по-студените дни и по време на пости. Ето как да си приготвите този боб на фурна.

Бобът се измива много добре и се накисва в студена вода за 3 часа.

След като се накисне, водата се изхвърля и се слага в тенджера.

Слага се да ври, като се изхвърля три пъти водата след завиране.

След като заври с последната четвърта вода, се прибавя содата.

Разбърква се много добре и се прибавят сушеният лук и сушени моркови.

Оставя се да ври до полусваряване на боба, след което се прибавят червен пипер, олио и джоджен.

Бобът се вари до пълното сваряване.

Зелето се почиства, измива и нарязва.

Слага се в тава и се прибавя сол.

Лимонтузуто се разтваря във вода и се прибавя към зелето.

Залива се с вода до половината на зелето.

Тавата се завива с фолио и се пече във фурна за 60 Мин. на 180 градуса, след което фолиото се премахва.

Прибавя се червен пипер и олио.

Разбърква се много добре.

Прибавя се бобът, разбърква се много добре.

Пече се бобът със зеле 40 мин. на 180 градуса.

Много апетитна рецепта за постен боб.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *