Site Overlay

Постен галет – Рецепта | Gotvach.bg

“Постен галет, който сме кръстили – Очарование, просто така “

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното с щипка сол и щипка бакпулвер! Бакпулверът е по-желание, тестото става много добро и без него.

Добавете щипка захар, 5 с.л. олио и водата. Замесете меко тесто.

Оставете го да се отпусне на стайна температура за 30 мин.

Почистете черешите от костилките и ги полейте с 2 с.л. черешов ликьор.

Поръсете с кафява захар. Нарежете прасковите на резени.

Отпуснатото тесто за пай разточете на кръг с дебелина 3-4 мм. Както казах и по-горе, тестото е много гъвкаво и приятно за работа.

В средата на разточеното тесто сложете черешите.

Покрай тях наредете резените праскови. Загънете тестото на красиви гънки.

Поръсете с кафява захар плодовете.

Изпечете сладкия пай на 180°C в предварително загрята фурна за около 35-40 мин.

Охладете постния галет на решетка!

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *