Site Overlay

Постен грах в тенджера под налягане – Рецепта

“Ако имате тенджера под налягане, не пропускайте да приготвите тази обичана гозба – постен грах”

Начин на приготвяне:

Загрейте в тенджерата под налягане с 2 с.л олио.

Задушете лука и моркова, нарязани на дребно.

Добавете картофите на едри парчета, а след няколко минути – и замразения грах. Изчакайте да омекне.

Сложете червения пипер и доматеното пюре. Разбъркайте и налейте вода. Добавете подправките и чесъна (без копъра).

Затворете капака и изчакайте да се вдигне налягането.

Варете граха яхния 15 минути и изключете.

Освободете парата и отворете капака.

Поръсете с копър и сервирайте постен грах в тенджера под налягане.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *