Site Overlay

Постен грах с пащърнак и праз на фурна – Рецепта

“Откога не сте хапвали постен грах – признайте си, че е време да опитате тази страхотна рецепта”

Начин на приготвяне:

Празът се почистват и измива.

Нарязва се на ситно и се слага в тавата, в която ще приготвяме зеленчуковия гювеч.

Морковите се измиват и обелват.

Нарязват се на ситно.

Пащърнакът се измива и обелва.

Нарязва се на кубчета, не се стърже.

Морковите и пащърнакът се прибавят към праза.

Заливат се с вода и зехтин.

Слага се във фурната и се пече 30 мин. на 180 градуса на долен реотан.

След като печените зеленчуци омекнат, се прибавя изцеденият грах, червеният пипер и градинският чай.

Залива се с 1 л. топла вода.

Разбърква се много добре гювечът с грах.

Пече се 60 мин. на 180 градуса на горен и долен реотан.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *