Site Overlay

Постен зеленчуков гювеч на фурна – Рецепта

“Този постен гювеч е толкова богат и вкусен, че няма да забележите липсата на месо изобщо “

Начин на приготвяне:

Когато ви се хапва нещо по-леко, този гювеч с фасул и тиквички, е идеално решение!

Почистете фасула, нарежете го и го бланширайте за около 5-6 минути в гореща вода.

Обелете лука и го нарежете на ситно.

Сложете го в тенджера и го задушете до омекване в олиото. Добавете и почистените скилидки чесън.

Добавете почистените и нарязани моркови и картофи. Гответе 3-4 минути, като разбърквате периодично.

Нарежете тиквичките на кубчета и ги прибавете към останалите зеленчуци. Прибавете и бланширания фасул.

Овкусете със сол и червен пипер.

Изсипете зеленчуците в тава за печене. Добавете 3 с.л. доматен сос. Овкусете с универсалната зеленчукова подправка постния гювеч.

Налейте около 1 1/2 ч.ч. топла вода.

Запечете постното зеленчуково ястие до златист загар.

Вкусен постен зеленчуков гювеч на фурна!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *