Site Overlay

Постен кекс по селски – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо в подходяща купа сипах сладкото от кайсии, като добавих содата, захарта, олиото и топлата вода и разбърках, докато не се разтвориха всичките продукти.

След като разтворих продуктите, пресях брашното и към брашното добавих течна смес, като бърках непрекъснат.

След което добавих канелата и смлените орехи и разбърках отново.

Като бях готова, намаслих и набрашних подходяща тава и прехвърлих сместа в тавата.

И пекох икономичния кекс на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 40 – 45 минути.

След като се беше изпекъл кексът със сладко, изключих фурната и оставих за няколко минути да поизстине.

За финал поръсих постния кекс по селски с пудра захар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *