Site Overlay

Постен пилаф от просо със зелен фасул и цвекло – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Червеното цвекло сварете или изпечете цялата глава във фурната. Удачно е да се използва и мариновано от консерва.

2. Сложете просото да се свари в леко подсолена вода с лъжица олио и дафиновия лист -15-18 минути. За същото време в отделна тенджерка си сварете и почистения зелен фасул, ако ползвате пресен. В случай, че сте избрали да е сварен от консерва, само го измийте и отцедете. Добре е да използвате млад и крехък и да е от кръглия сорт.

3. Накълцайте на ситно краставицата, лука, кориандъра и чушката и хубаво ги разбъркайте със зехтина, сол, черен пипер и сокът от лимон (ако лимонът ви е голям, ползвайте само 20-30 мл. от сока или според вкуса ви)

4. Готовото просо, отцедете от водата и веднага разбъркайте, за да не слепва и да не е прекалено горещо.

Сложете при него пресните накълцани зеленчуци със подправките, зеления фасул и нарязано на кубчета цвекло.

5. Разбъркайте и поднесете готовия пилаф на момента докато е още топъл.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *