Site Overlay

Постен славянски гювеч без картофи – Рецепта

Начин на приготвяне:

Задушавате с олио и малко вода ситно нарязаните лук, морков и целина.

Добавяте към тях нарязаната чушка и патладжан и продължавате за задушавате.

Добавяте червения пипер, разбърквате добре и доливате малко вода ако е необходимо, за да не се запържи.

Измивате 1 ч.чаша ориз и го добавяте към зеленчуците и разбърквате добре.

Добавяте няколко зърна черен пипер и сол на вкус.

Прехвърляте цялата смес с ориза в подходяща тавичка и доливате три чаши вода.

Печете ориза на 200 градуса, като го разбъркате в момента, когато зеленчуците са изплували на повърхността.

Доливате малко вода, ако е необходимо и допичате до готовност на ориза.

5-6 минути преди да изключите фурната, добавяте ситно нарязан магданоз и разбърквате добре.

Постният славянски гювеч без картофи е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *