Site Overlay

Постен сладкиш със смокини – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сложете всички продукти за блата в купа и разбъркайте много добре с кухненска бъркалка или вилица, а може да ползвате и миксер.

Изсипете сместа във форма, покрита с хартия за печене, и печете постния сладкиш на 170°С за около 30 минути или докато клечка за зъби, забодена по средата, не излиза суха.

Извадете от фурната и оставете върху решетка, да се охлади напълно.

Междувременно направете крема. като смесите сметаната (твърдата част, която се е отделила най-отгоре, когато отворите консервата кокосово мляко) с меда, и оставете в хладилника, докато постният блат изстива.

Разпределете крема върху изстиналия вече блат и декорирайте постния сладкиш със смокини с плодове по желание.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *