Site Overlay

Постна грах яхния с манголд и домати – Рецепта

Начин на приготвяне:

В средно голяма тенджерка сваряваме в шарлана нарязаните моркови и лук за 3 минути. Заливаме с около 1.2 л гореща вода (загрята на електрическа кана).

Добавяме картофите и домата, нарязани на кубченца. След това сипваме отцедения грах – половин буркан (около чаша и половина), нарязаните свежи листа манголд и пера пресен лук.

Подправяме с хималайска сол, червен и черен пипер, кимион и щипка лют червен пипер по желание. Поставяме капака и оставяме постната грах яхния да се вари за около 10 минути.

В отделна купичка разбъркваме половина чаена чаша фино царевично брашно с топла водичка, до получаването на еднородна хомогенна консистенция.

Добавяме овесените трици и царевичната смес бавно към ароматната постна яхния с постоянно бъркане, за да го сгъстим. Варим още малко (към 10 минути) и зеленчуковата яхния е готова!

Ароматна, вкусна и засищаща постна грах яхния с манголд и домати – подходяща за обяд и вечеря!

Чудно Вкусно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *