Site Overlay

Постна картофена яхния с манголд – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Почистените лук, чесън, целина и половината от зелената чушка се смилат в блендер. Останалата половин зелена чушка, заедно с червената се нарязват на парченца.

2. Олиото се загрява и в него се запържват всички дотук подготвени зеленчуци.

Когато парченцата от чушки видимо поомекнат се добавят доматеното пюре, червеният пипер и сол. Бърка се минута и се слагат и зелените листа манголд – нарязани или накъсани на едро.

Щом обемът на зеленолистния зеленчук спадне и стане по-тъмен на цвят, се налива и бульонът.

3. Докато бульонът завира се обелват и нарязват на едро картофите. Слагат се в ястието, заедно със зрънцата черен пипер. Яхнията се вари до готовност на картофите – около 25 минути под капак. При нужда се долива бульон или вода.

4. По желание яхнията се сгъстява с малко брашно, разтворено във водичка, и ври още 4-5 минути.

Постната манджичка се поднася гореща с хубав селски хляб и чаша вино.

Постната картофена яхния с манголд е много вкусна.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *