Site Overlay

Постна леща на фурна – Рецепта

Начин на приготвяне:

Лещата се измива много добре.

Сушеният лук, моркови и чушки се слагат в тавата, заливат се с вода и олио.

Задушават се 20 мин., след което се слага лещата.

Прибавя се чубрицата и нарязаният на едро чесън. Прибавя се червеният пипер.

Посолява се и се залива с топла вода.

Пече се 1 часа на 220 градуса, като периодично се разбърква, както и се добавя топла вода, когато лещата започне да набъбва.

След като ястието се сгъсти, най-отгоре се нареждат доматите, които са нарязани на кръгчета.

Пече се 20 мин. на горен реотан. Постната леща на фурна е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *